Een initiatief van vijf heel verschillende ondernemingen uit de klimaat en koudetechniek

Het begon allemaal met een idee. Het idee dat wíj met z’n allen, de hele sector, samen mede verantwoordelijk zijn om die enorme opgave waar we voor staan, de opgave om in 2050 de broeikasgassen met 95% terug te dringen, om die opgave uit te voeren. Als we tenminste de beloftes die we in Parijs gedaan hebben, willen nakomen.

Het klimaat staat onder druk en we zijn er ons van bewust dat het een gigantische opgave is. Onze fossiele energiebronnen zijn eindig en in de toekomst gaat het energieverbruik alleen maar omhoog. Een duivels dilemma waar we hoe dan ook een oplossing voor moeten vinden. We moeten van fossiele brandstoffen overschakelen naar hernieuwbare energie. En dat laatste beetje energie dat we nog nodig hebben moeten we zo efficiënt mogelijk gebruiken. Zodat we elke kilowattuur volledig uitnutten. Om dit te bereiken hebben we elkaar nodig. Moeten we onze voortschrijdende inzichten met elkaar delen, moeten we gezamenlijk zoeken naar de optimale oplossingen om aan de opgave te voldoen.

Rimme van der Ree van Ambrava/Samsung klimaatbeheersing. Hij neemt de bezoekers mee in de evolutie van de warmtepomp en hoe het komt dat de warmtepomp het fundament is voor nul op de meter. Ruud van Dissel van Bitzer informeert de bezoekers uitvoerig en diepgaand over wetgeving en de invloed van de nieuwe regels zoals F-gas verordening en Ecodesign op de toekomst.

John Fischer van Climalife zoekt niet alleen een verbinding met de klimaat- en koudebranche, maar ook de verbinding in de toekomst. Voor hem is water daarbij de belangrijkste grondstof.

John Lelieveld van Icefish noemt zich een moderne kleermaker op het gebied van indirecte koelunits. Hij deelt de vraag of we moeten doorgaan op dat wat de klant (altijd al) wil of moeten we kijken naar wat goed is voor een duurzame toekomst.

Max Neus van Delta Technics Engineering heeft als doel de bezoekers zinnige oplossingen te tonen voor deze snel veranderende wereld waarin we steeds vaker en steeds diepgaander geconfronteerd worden met techniek. Hij laat zien dat de dataverslaving die we met z’n allen hebben alleen nuttig is als al dat opslaan ook een functie heeft. En dat die functie over de grenzen van het eigen bedrijf of product heen gaat.

Het duo Reijn en Goed won in 2000 het Leids cabaret festival en zijn sindsdien niet meer uit het blikveld van Nederland verdwenen. Omdat humor nu eenmaal zorgt voor de beste verbinding.

Een event voor installateurs, adviseurs en andere professionals uit de sector. Een initiatief van Samsung Klimaatbeheersing, Icefish, Bitzer, Climalife en Delta Technics Engineering.

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2016 Together | To Get There